Жена, провокирала инцидент, принудил два военни изтребителя да ескортират самолет, получи сметка в размер на 106 хил. долара от авиокомпанията.

В изявление на уебсайта си, превозвачът Jet2 посочва, че 25-годишната Клои Хейнс се е опитала да отвори вратата на самолета по време на полет от Лондон до Турция, предава CNBC. 

Инцидентът е станал на 22 юни, твърдят от превозвача. Ситуацията принудила екипажа и пътниците да задържат Хейнс, а пилотите обърнали самолета обратно към Лондон.

Авиокомпанията обвинява жената в агресивно, обидно и опасно поведение.

Според медийна публикация, един от пътниците споделя, че Хейнс е крещяла „Оставете ме. Ще ви убия всичките.”

Jet2 посочва, че са забранили на Хейнс да използва услугите им до живот. Инцидентът принудил два изтребителя на британските Кралски военновъздушни сили да ескортират пътническия самолет.

Когато самолетът кацнал обратно в Лондон, агресивната жена била задържана от полицията по обвинение за нападение и застрашаване на самолета.
 

Стив Хипи, изпълнителен директор на Jet2.com и Jet2holidays, посочва, че компанията се стреми да възстанови разходите, които е понесли в резултат на това отклонение, добавяйки, че това се случва при всички случаи на проблемни пътници.