Според общоприетите концепции, сериен убиец е онзи, който е убил повече от трима души, убийства, често причинени от неговите психични разстройства. Повечето от тези психопати действат сами и са социопати, но някои от тях намират същите маниаци, които нямат нищо против да се присъединят към престъпленията им. Запознайте се с 5 от най-ужасните и страшни серийни убийци, които са действали по двойки.

1. Пол Бернардо и Карла Хомолка 

Те се срещат през 1987 г. в Торонто, сключват брак през 1991 г. Шест месеца преди сватбата Карла пожелала да даде на бъдещия си съпруг специален подарък - девствеността на 15-годишната й сестра. Бернардо знаел, че Карла не е девствена, когато се събрали заедно, и това не му давало мира. Ето защо, в навечерието на Коледа 1990, Карла смесва алкохол и халотан, за да приспи по-малката си сестра. След това тя и младоженецът заснели на видео как двамата изнасилвали и се гаврели подред с бедното момиче.

По средата на нощта сестрата на Карла се задавила от собственото си повръщане и починала. Тогава сметнали смъртта на момичето за злополука, така че Бернардо и Карла продължавали да осъществяват фантазиите си, като изнасилвали и убивали млади момичета. 

Най-накрая ги открили по ДНК на една от жертвите. През 1993 г. Бернардо жестоко пребил жена си. Тогава Карла решила да признае на полицията цялата история, при условие, че наказанието й ще бъде до 12 години затвор. Благодарение на нейните показания, Бернардо бил затворен за цял живот без възможност за условно освобождаване. Карла Хомолка е освободена през юли 2005 г.

2.  Фред и Розмари Уест 
 

Една от най-известните и ужасни двойки серийни убийци в историята. И двамата имали трудно детство и най-вероятно в биографията им има кръвосмешение. Въпреки че повечето от убийствата им са настъпили в периода от 1973 до 1979 г., те са извършили първото през 1971 година.

Докато Фред бил в затвора за дребни кражби, Розмари била оставена да се грижи за Шармън, доведената дъщеря на Фред от предишен брак. Розмари пребивала момичето и когато то спряло да плаче, Розмари полудяла и убила бебето. Когато Фред бил освободен от затвора, майката на Шармън дошла за момиченцето, но... и тя изчезнала. Предполага се, че Фред я е убил.


Фред и Розмари имали патологична връзка - Розмари често спяла със собствения си баща, а Фред не само знаел това, но и одобрявал. Фред също не се противопоставял Розмари да заработва с проституция . Той дори организирал стая в къщата им, за да може да приема клиенти там. В стаята имало дупки в стените, така че Фред да може да наблюдава. А на входа висял червен фенер, така че децата им да разбират дали майка им е заета, или не. 

Когато Розмари станала проститутка през 1972 г., Фред изнасилил 8-годишната им дъщеря за първи път. След това той многократно е изнасилвал другите си дъщери и е заснел това с камера.

Между 1973 и 1987 г. двойката убива 9 души, включително една от техните собствени дъщери, както и няколко съседски деца. Те са уловени едва през 1994 г., когато полицията започва разследване на изчезването на една от дъщерите на семейството, последно видяна през 1987 година. Фред признал, че е имал 10 убийства, но по-късно е бил признат за още 11, когато полицията е открила останки на мъртъвци на територията на къщата му. Розмари не признала нищо, но била обвинена за 10 убийства. През 1995 г. Фред се обесил в затвора, докато чакал делото му. В момента Розмари излежава доживотна присъда.

3. Чарлин и Джералд Галего 

Между 1978 и 1980 г. двойката изнасилила и убила 9 момичета, включително и едно бременно.  Джералд доминирал в отношенията и Чарлин правила всичко, което той й заповядвал. Те имали болно въображение и скоро поискали да имат „секс роби”. Двойката отвличала момичетата (най-младата е на 13 години), изнасилвала ги с часове и след това ги убивала.

Това продължило, докато не отвлекли млада двойка на паркинга. Младежът бил застрелян, а момичето - изнасилено, пребито и убито. Но приятелите на двойката, които са видели отвличането, успяват да запишат номера на колата и да докладват на полицията. В крайна сметка Чарлин и Джералд били арестувани. През 1984 г. Чарлин свидетелства срещу съпруга си. Тя е осъдена на 16 години затвор в Невада.  Джералд е осъден на смърт, но през 2002 г. е починал от рак. Шарлин е освободена през 1997 година.

4. Чарлз Старквезер и Керил Ан Фюгейт 

Те се влюбили в 50-те години. По това време Фюгейт била на 14 години и баща й и майка й не одобрили връзката с 19-годишния Старквезер. На 21 януари 1958 г. Старквезер застрелва майката и втория баща на Фюгейт, но не спира дотук - удушил и по-малката й сестра. След това двойката се впуснала в пътуване из Америка, ограбвайки и убивайки всички, които срещнали по пътя си. В крайна сметка убили 11 души и две кучета. Те са заловени на 29 януари 1958 г. в Уайоминг. Старквезер получил смъртна присъда, Фюгейт - доживотна присъда. Въпреки това, през 1976 г., тя е освободена предсрочно и сега живее в Мичиган.

5. Сюзан и Джеймс Карсън 

В началото на 80-те години тази двойка използва много наркотици. След това те се обръщат към исляма и се преместват във ферма за марихуана в Сан Франциско. Те се смятали за "вегетариански мюсюлмани" и убивали онези, които според тях излъчвали "зли енергии". Първата жертва е тяхната съседка през 1981 година. Пребили я с тиган и я намушкали десет пъти с нож. След това  те убили поне двама, опитвайки се да „избавят света от магьосничеството”. Когато ги хванали, полицията открила списък с хора, които искали да убият, включително и известни личности. И двамата признали убийствата и са осъдени на доживотен затвор.

Превод и редакция: Glas.bg