6 минути оставали на самолет, пътуваш от Мумбай за Делхи, преди да се окаже без гориво и да се разбие в Земята. На борда имало 153 души, а когато пилотът разбрал, че нещата не отиват на добре, веднага предприел мерки за аварийно кацане. Всичко се случило заради едно отклонение, предизвикано от лошите метеорологични условия. Летателният апарат не успял да кацне в Делхи и бил пренасочен към друг град, който обаче се намирал на 420 км.

Обстановката обаче се влошила още повече, изведнъж пилотът нямал никаква видимост над въпросния град и трябвало да продължи към друг, който бил на още 30 минути. В този момент вече самолетът бил изразходил цялото си гориво и започнал да се “храни” със запасите. Така се стигнало до аварийното обаждане от пилотската кабина и молитвите за безопасно и бързо кацане.

Природата отговорила на молбата. Облаците се разчистили достатъчно и точно навреме, за да може пилотът да приземи машината. Самолетът кацнал успешно в град Лукноу в Северна Индия с почти празен резервоар - до пълното изпразване на резервните запаси оставали 5-6 минути, разказва “Индепендънт”.

По думите на старши пилотът било цяло чудо, че все пак са успели да кацнат. Рутинният полет от Мумбай до Делхи обикновено трае около 2 часа. Заради отклоненията на самолета обаче, летателният апарат бил във въздуха в продължение на 4 астрономически часа.