Оксана Воеводина - 27 годишната красавица, която грабна короната на “Мис Москва” през 2015 г. сбъдна мечтата на всяко малко момиченце и стана… кралица. Омъжи се за краля на Малайзия - 49-годишният Мохамед V, а през ноември 2018-а двойката се сдоби и със син. Приказката обаче има своя край – кралската двойка се развежда.

Причините за разтрогването на брака все още не се съобщават, но според източници на изданието New Straits Times, цитирани от ТАСС, двойката е подала документи за развод на 1 юли.

А сватбената им церемония бе доста пищна. Тя се проведе миналата година в концертната зала в московското предградие Барвика и много бързо се превърна в едно от най-обсъжданите събития в света.

За да се състои сватбата, руската хубавица трябваше да смени религията си и прие исляма. Бракът им обаче принуди крал Мохамед да абдикира и през януари той слезе от трона заради спорните реакции на съгражданите му около новата кралска двойка.

Зам.-министърът на малайзийския щат Келантан, където е живеело вече бившето кралско семейство, твърди, че не знаел нищо за раздялата им. Всичко станало ясно през социалните мрежи.