Питка в тиган

Огромен плюс е, че съставките могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка. Няма скъпи продукти и странни подправки. Само обичайните продукти, които сме виждали в кухнята. 

Огромен плюс е, че съставките могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка. Няма скъпи продукти и странни подправки. Само обичайните продукти, които сме виждали в кухнята. питки в тиган

СЪСТАВКИ

400 г пшенично брашно
250 мл кисело мляко
сол на вкус
1 ч. л. сода

ПОДГОТОВКА

Пресейте брашното със сол и сода.

питки в тиган

Замесете меко тесто. В зависимост от консистенцията на киселото мляко, може да се наложи малко по-малко или малко повече от 250 гр.

Основното е да се направи гъсто тесто.

За да предотвратите залепването на тестото върху ръцете си, намажете ги с растително масло.

Поставете тестото в хладилника за 10 минути.

Разточете тестото в формата на малък колбас и го разделете на 5 части. Направете всяко парче на тънка кръгла палачинка.

Пробийте хлебчето по периметъра с вилица. Загрейте тигана добре.

На средна топлина, запържете от всяка страна до златисто- кафяво. Когато пържите хлебчето, може да го намажете с масло.

Просто погледнете какви вкусни хлебчета се оказаха. Това е чудесен заместител на закупения хляб. Няма нищо по-лесно, отколкото да си ги направите сами

Тази рецепта няма да ви отнеме повече от 15 минути. Гледайте видеото, в което е показана рецептата съвсем нагледно.

Източник: zajenata