Panasonic обяви, че ще оборудва OLED телевизорите си за 2019 година с Netflix Calibrated Mode (Калибриран режим за Netflix). Този режим конфигурира телевизора по същия начин, по който създателите на филмите калибрират своите монитори при постпродукцията, пренасяйки картина със студийно качество във вашия дом.

Така Panasonic разширява възможностите за изобразяване на най-точната и прецизна телевизионна картина, вече и от поточно предавано съдържание.

Panasonic и Netflix работят съвместно от дълго време, предоставяйки развлечения с възможно най-високо качество. Благодарение на това тясно партньорство, OLED телевизорите на Panasonic вече ще могат да показват телевизионните предавания и филми на Netflix в най-истинския им вид. Само с една проста настройка от менюто, абонатите на Netflix ще могат да се насладят на прецизни цветове, оптимален динамичен контраст и реалистични движения – точно както са били замислени от филмовите и телевизионни режисьори.

“Калибрираният режим” за Netflix е приложим при целия каталог на Netflix, включващ филми, телевизионни сериали, документални филми и др. Така например, за феновете на „Странни неща“ сега е по-лесно от всякога да видят мрачните детайли на Обърнатия свят, точно както са били замислени от създателите на сериала.

„Качеството означава всичко за нас и ние с вълнение внедряваме Калибрирания режим за Netflix при OLED телевизорите на Panasonic, благодарение на което нашите абонати ще могат да се насладят на невероятните истории на Netflix, показани по възможно най-автентичния начин“, каза Роб Карузо, вицепрезидент на Device Partner Engagements в Netflix.

„Стремежът на Panasonic е през 2019 г. да достави „повече от Холивуд в повече домове“. За целта оборудвахме нашите базови модели с Dolby Vision и Dolby Atmos. А сега продължаваме и със сътрудничество с Netflix, като по този начин осигуряваме студийно качество на картината за повече зрители“, каза Ясуши Мураяма, ръководител на отдела за Аудио-визуални продукти на Panasonic в Европа.

 Модели, които поддържат “Калибрирания режим” за Netflix:

серия GZ2000, серия GZ1500, серия GZ1000, серия GZ950