Днес по европейските терени се изиграха голям брой приятелски мачове, а в част от бяха замесени съперниците на българските отбори в евротурнирите. Ференцварош, който ще срещне Лудогорец на старта на квалификациите в Шампионската лига, отстъпи с 1:2 на Ред Бул Брагантино - отборът, който преди няколко дни надви с 1:0 Левски. Лидерът в бразилската Серия “Б” поведе набързо с попадения на Итало и Барето, а в началото на второто полувреме Николай Сигневич се разписа за унгарския първенец.

Това беше първо поражение за Фради в контролите. В предишните си проверки тимът на Серхий Ребров победи последователно Шампион (Целье), Целье и Мура. Утре Ференцварош излиза срещу ЦСКА-София.

V prvom prípravnom stretnutí na sústredení v Posku sme prehrali s @Jagiellonia1920 1:2. Viac: https://t.co/iUp3VZeMEu

Matej Šavol pic.twitter.com/n2egq2omXr

— MFK Ruomberok (@MFK_Ruzomberok) 26 юни 2019 г.
Първият противник на Левски в Лига Европа Ружомерок също допусна загуба. Словаците отстъпиха с 1:2 на полския Ягелония. Единствения гол за Ружомберок вкара македонският национал Тихомир Костадинов. Следващата контрола на словашкия тим е в петък срещу Шльонск (Вроцлав).

Осиек, който ще е второто препятствие пред ЦСКА-София в Лига Европа, ако “червените” елиминират Титоград, загуби от шампиона на Румъния ЧФР Клуж с 1;2. Гола за хърватите вкара Ведран Йюгович.

Снимка: fradi.hu