София. Проектът за подробен устройствен план на кв. 133б в „Гоце Делчев“ е одобрен през 2011 г. със съществени нарушения на процедурата и ще бъде отменен. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. „Днес се срещнах с граждани, които живеят в бл. 253 и бл. 254А в кв. „Гоце Делчев“, и ги информирах, че лично съм изпратила възражение, с което сегашният главен архитект арх. Здравков да отмени заповедта от 2011 г. Повторно възражение изпрати и кметът на „Триадица“, а в следващите дни – ще бъде подадено и от живущите“, пише още Фандъкова.
Тя отбелязва, че още през 2011 г. Столичната община в лицето на кмета на район „Триадица“ и граждани са възразили срещу проекта, който предвижда застрояване между блоковете. Не е ясна причината, поради която преписката 8 години е стояла скрита и не е пускана за дообявяване, което е било „пропуснато“ през 2011 г. Преди няколко дни тя беше изпратена за дообявяване на бл. 253, вх. Ж, които категорично са заинтересована страна, посочва Фандъкова.
„Арх. Здравков е възложил и служебно заснемане на дървесната растителност, което също не е направено. В следващите дни ще направя пълна проверка на начина на придобиване на собствеността в пространството между блоковете, както се уговорихме с гражданите“, заявява столичният кмет.