Светла, тъмна, пъстра, с различна текстура - няма значение какво ще изберете, важното е да направите една от стените различна, така че интериорът в дневната да стане оригинален. Ето 9 начина да го постигнете.
* Тъмна стена на фона на останалите светли. Това дава дълбочина на помещението и сцена за декориране. Ако не сте привърженик на черно-бялата гама, не се колебайте да използвате друг подходящ тъмен цвят.
* Обратният на горния вариант също не е лоша идея.
* Ако класическите комбинации са ви скучни, може да заложите на вариант с ярка стена - например жълта или оранжева. Край нея може да оформите свеж кът, който да напомня за пролетта и лятото.

* Друг вариант са геометричните фигури, като ефекта може да постигнете с помощта на тапети.
* Всъщност не е необходимо акцентната стена да е в пълен контраст с останалите. Може да са в един цвят, стига върху едната да има корнизи и други релефни елементи.
* Хоризонталните линии може да помогнат за визуалното разширяване на пространството, ако с тях е декорирана дълга стена.
* Визуалното разширяване става и чрез вертикални линии на къса стена.

* Ако е необходимо, на стената която искате да е акцентна, да има мебели, може да изберете всичко в един цвят.
* Не е нужно цялата стена да е акцентна. Може да направите в друг цвят само част от нея и да използвате тази зона като място, на което да поставите любими картини, снимки, малки огледала, пана, рисунки. Не е задължително това да е средната й част, защото по този начин ще изместите удачно вниманието в желаната посока и визуално ще промените облика на помещението.