По време на болничен благоевградски пожарникар се яви на изпити за магистрат, съобщиха във вестник „Струма“ информирани. Проверката ни потвърди, че Георги Тренчев, служител в РСПБЗН – Благоевград, е претендент №1 за единственото вакантно място за младши следовател в Благоевград с две пълни шестици на писмения и устния изпит за позицията.

Пожарникарят се е разболял и болничният му съвпада с времето, по което е бил насрочен последният му изпит от поредица препитвания – писмени и устни. Явно точно това съвпадение е причина да бъде взет на прицел с въпросите защо не е излязъл в отпуск за изпита.

Факт е, че кандидатът за младши следовател чака класиране, след като блестящо се е представил на устния изпит на 14 юни и е затвърдил отличната си оценка на писмения от 20 април. Благоевградският пожарникар, който е син на следователя Иван Тренчев, се включва в конкурсите на ВСС за младши съдии, прокурори и следователи, стартирали през февруари, става ясно от официално публикуваните списъци. Напливът за обявените позиции е огромен, по 25 души се борят за едно място.

Любопитно е, че първият насрочен изпит за младши съдии се оказал пълен провал за Г. Тренчев, на 6 април и двамата независими проверяващи писмените работи на кандидатите са оценили слабо представянето му и не са му дали шанс да отиде на следващия етап – писмено препитване. Това вероятно е амбицирало пожарникаря да заляга над учебниците, защото дни по-късно, на 13 април, на писмения изпит за младши прокурор средната оценка на двамата проверяващи вече е 4.63, а само седмица по-късно вече нищо не му се опира в конспекта на писмения изпит за младши следователи, където получава отлични оценки. В класацията за младши прокурори Георги Тренчев е на 212-о място с общ бал от двата изпита 10,28 след отличното представяне на устното препитване.

Голямата разлика между провала на първия изпит за младши съдии и отличното представяне дни по-късно на последния за младши следователи на пожарникаря Георги Тренчев, както и съвпадението с излизането в отпуск по болест по време на изпитната сесия обаче явно не е останало незабелязано от опонентите му в конкурсите.

ДИЯНА ПОПОВА