Пет кучета накуп са били отровени в парка в центъра на Каблешково, сигнализираха местни жители. Кметът на града Елена Бояджиева и полицията са реагирали светкавично, като са се отзовали на мястото на масовото избиване на бездомните животни, издъхнали след мъчителна агония.

„Това стана вечерта, след 21 часа. Четири от кучетата бяха големи, а едното малко. Веднага бяха прибрани, за да не стряскат хората и откарани за аутопсия, за да се установи вида на отровата“, каза Бояджиева пред БургасИНФО. Според нея това е първият случай на подобно зверство към животните в града, но е достатъчно жесток.
 
Според местни жители кучетата са били добронамерени към хората. „Всеки четвъртък, когато тук се провежда пазарът, ние се сдобиваме с някое ново бездомно животно. Някои хора идват тук, за да си изхвърлят доскорошните любимци. Приютът в Поморие е с ограничен капацитет и така ние се сдобихме с глутница. Предполагам, че едно от животните е било разгонено и това е ядосало този, който ги е отровил.“, каза Бояджиева.