Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота си в тези 33 години без магданозени кюфтенца.",

Всъщност, след като ги споделих, няколко приятелки ги направиха и казаха, че не им са се получили съвсем същите на вид. Но просто трябва да имате предвид, че всяка зеления пуска различно количество вода, зависи и от сиренето. Яйцето може леко да варира в грамажа. Така че всичко е ориентировъчно и бъдете готови за импровизации. 

Ползвала съм 3 едри връзки магданоз. Избирате такива с повече листа и стеблата не се ползват. Като се наситни с нож, количеството е около 1 купичка за супа. 

Продукти:

3 връзки пресен магданоз
Около 200 гр. сирене, 
едно яйце, 
1 с. л. брашно,
две щипки индийско орехче, 
млян черен пипер,
1/2 к. л. чесън на прах
добавих и 2 к. л. майорана

Приготвяне:

Разбъркваме всички съставки добре в купа и оставяме за около 10 минути. 

Подготвяме тигана с мазнина за пържене. 

Навлажняваме длани с вода и оформяме кюфтенцата. Овалвам ги в смес от пшенично + царевично брашно.

Предпочетох да ги изпържа, но може и на хартия за печене, поляти с малко мазнина и във фурната. Но е ясно, че стават доста по-сухи тогава.

Тези кюфтенца си отиват много добре с чеснов сос, подходящи за парти храна, основно ястие или гарнитура.

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!