Кой пое функциите на Иво Христов в президентството

Главният секретар Димитър Стоянов (с бялата коса) съвместява и длъжността "началник на кабинета" на президента


Повече от два месеца Румен Радев не назначава нов началник на кабинета, длъжността се изпълнява временно от главния секретар Димитър Стоянов

Два месеца след напускането на Иво Христов все още няма назначен нов началник на кабинета на президента. Вместо това Румен Радев е възложил на главния секретар да изпълнява и функциите на овакантения пост, показа проверка на „Флагман“.

Христов напусна длъжността в средата на април, след като стана ясно, че ще е кандидат за евродепутат на четвърто място в листата на „БСП за България“.

Той влезе в Европарламента „на ръба“, след като бе изместен от Сергей Станишев с преференции. Иво Христов изпадна на пета позиция, но соцформацията вкара точно пет евродепутати и така човекът на президента успя да се класира.

Неговият пост на „Дондуков“ 2 обаче продължава да е вакантен.

Назначаването на нов началник на кабинета ще бъде своевременно оповестено от пресцентъра на президентската институция“, отговориха лаконично от администрацията след запитване на „Флагман“ - планира ли се да бъде назначен титуляр на поста.

Длъжността "началник на кабинета" се изпълнява от главния секретар на държавния глава Димитър Стоянов“, информират още от „Дондуков“ 2.

Припомняме, че Димитър Стоянов е полковник от резерва – офицер от Военновъздушните сили (ВВС). Бил е „дясна ръка“ на Румен Радев и в ръководството на ВВС.

Любопитен момент е, че новият евродепутат Иво Христов продължава да е председател на Стратегическия съвет на президента, който бе сформиран преди няколко месеца.


В категории: Политика