Пловдив и корейския град Тегу подписаха споразумение за сътрудничество в областта на бизнеса и образованието, съобщиха от пресцентъра на общината.

Меморандумът за съвместно сътрудничество в областта на образованието и бизнеса са подписали Пламен Панчев, председател на клъстер "Тракия икономическа зона" и Инсеон Ли, председател на свободната икономическа зона на корейския град Тегу, в заседателната зала на община Пловдив, и в присъствието на кмета Иван Тотев, посланика на Южна Корея Джънг Джингю и др.

"През последните години община Пловдив сериозно развива икономиката в региона. Радваме се на добри контакти и работим по много проекти в Тракия икономическа зона, затова подкрепяме и приветстваме всеки един инвеститор, който иска за развива своя бизнес тук", е заявил кметът Иван Тотев. Посланик Джънг Джингю е приветствал подписването на двустранното сътрудничество и е подчертал, че търговията между България и Корея е 400 мин. евро, и е добавил, че интересът на Корея по отношение на Тракия икономическа зона е голям.

С подписването на споразумението даваме възможност на компаниите от двете страни взаимно да работят по-добре и нашите приоритетите, които смятаме да развиваме в бъдеще, е автомобилостроенето, е посочил Пламен Панчев, цитиран в съобщението.