10 нови леки автомобилиШкода Рапид“ обновиха автопарка на ОДМВРРусе.

Те са предоставени от МВР, като четири от тях ще подпомагат работата на Първо РПУ, още толкова отиват във Второ РПУ, а по една патрулка ще има за районните управления в Две могили и Бяла.

Днес ключовете на автомобилите бяха символично връчени на полицейските служители от комисар Илиян Енчев, заместник-директор на ОДМВР - Русе. Той обясни, че първоначално за Русе са били предвидени по-малък брой коли, но председателят на парламентарната комисията по обществен ред и сигурност и русенски депутат Пламен Нунев е подкрепил нуждата на полицията в Русе за повече нови патрулки, предаде Русе Медиа.

Комисар Енчев коментира, че от години служителите на реда ползват вече морално остарели и амортизирани автомобили, някои от които са навъртели по 1 млн.км.

„Надяваме се, че с новите превозни средства ще подобрим работата на колегите и условията, в които работят. Голяма част от времето си те прекарват в тези автомобили, изпълнявайки служебните си задължения – основно за охрана на обществения ред, за опазване на живота, здравето и спокойствието на гражданите. Предполагам, че това допълнително ще мотивира всички тях да изпълняват задълженията си по-професионално и по-качествено“, заяви той.

Новите автомобили са закупени изцяло от бюджета на министерството. Автомобилите са с обем на двигателя 1.4, с автоматична скоростна кутия и мощност от 125 конски сили. Предназначени са изцяло за патрулно-постова дейност, оборудвани са с радиостанции за постоянна връзка с оперативните дежурни части. Предвидени са и възможности, при необходимост, в тях да бъдат поставени и други технически средства.