Извънредно! Прокуратурата огласи цялата мръсна схема на най-голямата банда за трафик на бежанци

Касае се главно за лица, ненавършили 16 години, без документи, но има случаи на транспортиране на цели семейства
Тема в развитие
Извънредно! Прокуратурата огласи цялата мръсна схема на най-голямата банда за трафик на бежанциНовата група за трафик на мигранти била „голямо, завършено търговско дружество“Над 40 са арестуваните при мащабната операция „Халифакс“, мигрантите броят по 30 бона, за да стигнат ЕвропаСпецченгета блокираха бургаския кв.Крайморие, търсят знакова фигураИзвънредно! Бургас е под обсада, ГДБОП разби най-голямата схема за трафик на мигранти


Тарифата е била по 8-10 000 евро на човек, заплащането се извършавано през метода „Хавала“

Всяка седмица са превеждани групи от хора от по 30-40 лица от Турция през България до Сърбия. Там са посрещани от каналджии, които са ги транспортирали до Западна Европа. Касае се главно за лица, ненавършили 16 години, без документи, но има случаи на транспортиране на цели семейства. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата. Мигрантите са превеждани през т. нар. зелени граници - гъсти, гористи местности, по изключително опасен за живота на миграните начин. Каналът е започвал от Кабул, Афганистан. Ръководен е от лице, което набирало мигрантите от Афганистан и ги прекарвало към Турция.

Там са посрещани от друго лице, което ги транспортирало през Марица към България. За транспортирането у нас били оборудвани специални бусове, като ги настанявали в квартири в кварталите Орландовци и Факултета Лицата са престоявали от 1-2 дни в България с цел да не бъдат заподозрени и да не се харчат пари по издръжката им. След това са транспортирани към Сърбия и Западна Европа. Тарифата е била по 8-10 000 евро на човек. Заплащането се извършавано през метода „Хавала“. Сред членовете на канала има 2 българи, 1 афганистанец, 1 сириец и 1 иракчанин. Част от членовете, които са свързани с организираната престъпна група са били женени за българки. Вчера при проведената акция в София, Ямбол и Бургас са открити парични средства, наркотични вещества и тефтери с имена на длъжници. Част от обвиняемите пък имали бизнес у нас, като са извършвали търговска дейност. 


В категории: Темида