Достигалата до №4 в световната ранглиста на тенисистките Магдалена Малеева е приела поканата да играе на “Уимбълдън” в турнира на легендите. Това съобщи самата тя пред БНР. Сега 44-годишната софиянка ще си партнира с Ива Майоли от Хърватия, с която бяха дует в Лондон и през 2014 година.

Паметна за Маги и родния тенис ще остане 2015 година, когато тя спечели титлата в турнира заедно с австралийката Рене Стъбс и стана първата българка шампионка в турнира от “Големия шлем” в Лондон.
Като професионалистка Малеева е участвала 13 пъти в “Уимбълдън” и четири пъти е достигала до осминафинали, включително и при последната си изява през 2005.

Сигурен участник в основната схема в „Ол Инглънд клъб“ е Григор Димитров при мъжете, който е шампион при юношите през 2008 година. При жените в квалификациите от днес играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Сесил Каратанчева.

При юношите би трябвало да участва и да бъде поставен Адриан Андреев, който обаче лекува контузия в лявата китка и участието му не е на 100 процента сигурно.