Симеонов: Много граждани биха подкрепили на референдум въпроси, които биха унищожили държавата

"Мога ли да не коментирам това, което са казали гражданите в референдума..."


Различията по темата финансиране на партиите могат да повлияят на управленската коалиция, смята лидерът на НФСБ

Много граждани биха подкрепили на референдум казуси, които биха унищожили държавата. Това смята лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

Той говори пред репортери на влизане в Министерски съвет. Там премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов събира партньорите си в управлението на Коалиционен съвет. Поводът е конфликтът по темата партийни субсидии.

Валери Симеонов изрази надежда, че днес ще излязат с разумно решение за начина на финансиране на партиите.

На въпрос дали е разумно да се отложи във времето решението на казуса, Симеонов отговори: „Да, мисля, защото много прибързано бяха взети решенията от всяка една от партиите и мисля, че е нужен малко по-обширен, мащабен диалог и консултации.“

След като бе апострофиран, че гражданите са казали мнението си преди две години, лидерът на НФСБ отсече: „Мога ли да не коментирам това, което са казали гражданите в референдума, защото такъв референдум можеше да има и други въпроси, които биха унищожили държавата и много граждани биха ги подкрепили, като например - подкрепяте ли ДДС 1 лев.“

На питане дали различията по темата могат да повлияят на управленската коалиция, Валери Симеонов отговори лаконично: „Възможно е“.


В категории: Политика