Движение "Заедно" и директорът на “Лира Инвестмънтс С. А.” д-р Димитър Митев се свързаха с нашата медия с желанието за възможност за право на отговор на изказване от днес на българската футболна легенда Петър Жеков. Коментирайки бившия играч и бивш наставник на ЦСКА Стойчо Младенов, Жеков заяви: "С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА. Питайте Манджуков, той знае какво се случи преди време". Публикуваме без редакторска намеса позицията на “Лира Инвестмънтс С. А.” (мажоритарен собственик на акциите на ПФК ЦСКА АД в процесния период), както и изпратените до нас документи към нея:

“Г-н Жеков,
Ти си велик и заслужил спортист, което е безспорен факт. Но моля те в емоционалните си изказвания недей да говориш неистини. Нека ти припомня:

1. ПФК ЦСКА АД отдавна не е държавно дружество и факта, че ти и други легенди на отбора бяхте номинирани и избрани за членове на Надзорния и Управителен съвети  на дружеството бе направено преди всичко от уважение към Вас и Вашите спортни успехи.  Да, имаше и трудово възнаграждение, което получавахте за заемането на тази по същество синекурна длъжност. Може да не ги получавахте всеки път навреме, но за това е имало обективни причини – и подводните камъни от типа „Пакурар“ оставени от старото ръководство или пък други принудителни действия на някой от десетките кредитори.  За доказателство прилагам към настоящото писмо и сканирания договор между представляваното от мен дружество и вас, от което личи, че е налице договорено възграждение, което вие сте получавал.
 

2. Кое ръководство помисли за теб и другите легенди –  Васил Божков , „Титан“ или сегашните управляващи? Ти си бил близко до ЦСКА през всичките тези години – кога си срещал по-интелигентни и знаещи ръководители от Александър Томов и Александър Тодоров, които уважаваха легендите на клуба не с почерпка с евтин алкохол, а с дискусия, с уважение, че и с трудово възнаграждение?
 

3. Невъзможно е да се открадне нещо, което не съществува. В касата на клуба, когато „Лира Инвестмънтс“ го пое имаше нула лева, а сметките на ПФК ЦСКА АД имаха 25 страници запори от различни кредитори. Както неведнъж сме посочвали задълженията на клуба бяха намалени с около 15 млн.лв. в рамките на две години, а клубът бе капитализиран с качествени футболисти, бе създаден екип, бяха изградени игрища за ДЮШ на място на унищожените кортове, бе ремонтиран частично стадиона, чиято  административна част над ресторанта днес прилича на вход в жилищна сграда в гр. Припят обитавана от наркомани.
 

4. А що се касае за Петър Манджуков – да той знае, какво се случи преди време. Заедно с Юлиан Инджов и с мълчаливото съгласие на Борислав Михайлов, Красен Кралев и Бойко Борисов унищожиха ПФК ЦСКА АД,  в следствие на което държавата претърпя загуба от над  10 млн.лв., десетки кредитори останаха ощетени, а в последствие и феновете бяха силно разочаровани и огорчени.  Мандужков също знае какво се случи със Завода за металорежещи машини – той е специалист във фалирането и унищожаването на работещи и капитализирани предприятия, какъвто беше и ЦСКА преди да попадне в неговите ръце.

Останете със здраве!
д-р Димитър Митев
Лира Инвестмънтс С.А.
Представляващ директор”.