Всеки човек има свои предпочитания и ежедневни ритуали. Дотолкова сме свикнали с нашите навици, че ги приемаме като неотлъчна част от нас.

Специалистите обаче твърдят, че те може да подскажат доста за нас и да разкажат много за чертите от нашите характери, които се опитваме да скрием.

 

Кои са нашите 7 навика, които издават доста за всеки от нас? В края на статията има бонус, който ще ви помогне да разберете разликата между фалшивите хора и истинските хора.

Органична храна

Хората, които не ядат вредна храна и избират висококачествени храни без хормони и пестициди, са по-склонни да съдят околните. Не са особени алтруисти и са доста субективни спрямо другите.

Солариум

Повечето хора вече са наясно с отрицателния ефект на прекаления тен, а това доведе до намаляване на популярността на солариумите.

Въпреки това все още има фенове, които ги посещават редовно. За тях учените твърдят, че желанието им да се припичат на изкуствената слънчева светлина показва, че са застрашени и от други зависимости. При такива хора има 6 пъти по-голям риск да станат алкохолици и са 3 пъти по-склонни да страдат от сезонни депресии.

Студен душ

Психолозите твърдят, че хората често компенсират емоционалната топлина, като променят температурата на водата в банята. Колкото повече време един човек прекарва под душа, толкова по-самотен се чувства.

А какво казват за тези, които обичат да се къпят със студени душове? Изследванията показват, че те са упорити, егоцентрични и не харесват мнението на другите.

Повторно използваемите пазарски чанти

Преди няколко години повторно използваните торбички за пазаруване станаха модерни и доста от нас с удоволствие замениха пластмасови и хартиени торби с тях. Както и при феновете на биологичната храна, така и тези хора смятат, че трупат червени точки, като не замърсяват природата и това им дава право да купуват нещо вкусно, но нездравословно като чипс, шоколадови бонбони, газирани напитки и т.н.