Световната номер 13 Белинда Бенчич продължава възходящата си форма от началото на 2019 година. Швейцарската състезателка не можа да спечели турнира на трева в Майорка, като отстъпи на финала на София Кенин, но може да измъкне много позитиви от представянето си от януари досега.

През януари тя дори не бе в топ 50 на световната ранглиста, като направи солидно представяне в демонстративния турнир Хопман къп, но за разлика от последните два сезона, този път се възползва от набраната инерция.

‍ FINALS @mallorcaopen pic.twitter.com/oSsBybiBuY

— Belinda Bencic (@BelindaBencic) June 22, 2019

Тя е водачка в световния тур по отношение на брой победи срещу опонентки от топ 10 - с осем на сметката си през сезона до момента. В Майорка тя допълни бройката си с успех над Анжелик Кербер.

По показател общо спечелени мачове през сезона пък Бенчич с 32 досега изостава само от световната номер 1 Ашли Барти, която е с 36. Тя обаче не можа да спечели втората си титла на трева и остава само с тази от Ийстборн.

Въпреки това Бенчич вече може да се похвали с финал в Майорка, а и титла в Дубай, където бе непоставена и надви четири състезателки от топ 10. Тя има и полуфинал в Индиън Уелс и след това още един в Мадрид, а също така прескочи трети кръг на “Ролан Гарос” за първи път в кариерата си.