На 25 юни (вторник) от 11.00 часа във Военноморския музей – филиал на Националния военноисторически музей, ще бъде открита изложбата „Морски карикатури“. Тя представя творби на 25 художници от 18 държави от Европа и Азия, които са част от богатия фонд на Дома на хумора и сатирата в Габрово.

За първи път на Международния ден на моряка изложбата ще представи забавния прочит на карикатуристите по теми, свързани с морето, екологията, корабокрушението, оцеляването и други. Заредени с богата палитра от емоции карикатурите разкриват нестандартните възгледи на творците за морето, в които има и мъдрост, и ирония, и смях.

Авторите провокират с класация за най-голямата риба или лодката, която ще оцелее при всякакви бури, поставят въпроси за избора на корабокрушенеца между бурето с бира и парти с дами. С усмивка са пресъздадени и сериозните теми от нашето ежедневие, свързани с опазването на природата и „зависимостта“ на съвременния човек от телевизора.

Изложбата „Морски карикатури“ е първото гостуване във Военноморския музей на Музея Дом на хумора и сатирата – Габрово и може да бъде разгледана до 2 август 2019г.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html