Общинският плувен басейн "Делфини" във варненския квартал "Възраждане" бе затворен за седмица, тъй като трябва да му се направи сериозна профилактика.

Читател на "Петел" сигнализира за лошо състояние на водата, която е зеленясала и е замирисала на блато. Ето какво ни написа човекът, който изпрати и снимка: "От около 1-2 седмици водата е зелена и мирише на блато. Прилагам и снимка от вчера - неделя (23 юни 2019). Вероятно има повреда в пречиствателната система или някой не си върши работата по обработката на водата с препарати. Басейнът се посещава ежедневно от много деца. Може да пламне зараза. На живо водата е още по-зелена и мътна отколкото на снимката".

"Петел" потърси за коментар организатора на басейна Веселина Люцканова, която разкри, че от днес обектът е затворен за профилактика. "Взети са мерки. Водата ще бъде сменена изцяло, а фугите ще бъдат изтъркани. Явно става дума за технически проблем в самите помпи. От фирмата, която поддържа басейните, вече дойдоха и ще направят каквото трябва проблемът да бъде отстранен", каза тя.

Люцканова обяви още, че от РЗИ и дирекция "Здравеопазване" са направили проби и са констатирали, че водата е в абсолютни норми и няма повод за притеснение. 

"Има уреди, които следят за нормите на хлора, а проби се взимат на всеки два часа. Водата се поддържа с нужните за това препарати. Досега не е имало оплаквания нито от гражданите, нито от клубовете, които ползват базата, че някой е получил някаква инфекция. Надявам се, че всичко е наред. Ще направим сериозна профилактика и ще отворим отново на 1 юли", завърши Люцканова.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html