На всеки се случва от време на време да сънува близък човек, който отдавна не е сред живите. Подобни сънища често ни плашат и тревожат, особено когато виждаме въпросния човек в някакво странно, полубудно състояние. 

След такива сънища отваряме очи, облени в студена пот и скачаме от леглото, измъчвани от мисълта какво всъщност се е случило. Често пъти подобни сънища са толкова реалистични и ярки, че ни карат да чувстваме, че сякаш наистина сме прекарали известно време в компанията на този човек, въпреки че него отдавна го няма. 

За тези от вас, които вярват в привидения, може би тази статия ще бъде много полезна, защото експертите вярват, че са разбрали причината, поради която нашите мъртви близки ни посещават в сънищата ни. 

Подобни сънища, по думите им, се наричат сънища посещения и те са често срещано явление, когато все още скърбите за починал човек.  

"Моите родители починаха преди повече от десет години, с разлика буквално от една година. Шест месеца след всяка смърт имах поне един ярък сън, включващ един от тях или и двамата. И в двата случая сънят не беше като нормалните. Усещах хиперреалността на случващото се. Чувствах, че ме докосват, че общуват с мен... Имах ясното впечатление, че мама и татко общуват с мен от този свят", разказва неврологът и психолог Патрик Макнамара.

По думите му, сънищата посещения имат общи теми, сюжети и последици. Покойните винаги изглеждат така, както и приживе, а в някои случаи са много по-здрави и бодри. Те обикновено казват, че всичко с тях е наред и са близо до нас. Подобни съобщения се предават телепатично, а не в устна форма. 

Тези сънища, по правило, са много организирани и структурирани. Тук изобщо не може да се говори за набор от образи. След като се събуди, човек ги помни дълго време и често пъти, под силните впечатления на съня, променя нещо в живота си. След подобен сън посещение не са изключени и някакви духовни прозрения или умиротворение. 

"Дори в съвременното общество сънищата посещения оказват значително влияние върху тези, които са ги сънували. Много хора, които са загубили свои близки, споделят, че те им позволяват бързо да се справят с чувството на скръб и незаменима загуба. Може би подобни сънища са доказателство за съществуването на духовния свят и за живота след смъртта", убеден е Макнамара. 

Има няколко причини, поради които починалите ви близки ви се явяват насън. Не е изключено да търсят прошка или искат да решат проблем, с който не са успели да се справят приживе. Може би искат да ви защитят или да ви предупредят за нещо. Или пък да ви успокоят и да ви кажат, че са добре и просто са преминали от другата страна.

Възможно е да имат някакво съобщение за вас. Или просто искат да ви покажат, че животът след смъртта съществува.

Ако сте сънували скъп за вас човек, който е починал, не се страхувайте. Той няма намерение нито да ви плаши до смърт, нито да ви взима със себе си. Той просто иска да ви помогне, затова го посрещнете с радост и добри чувства! /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!