Светът полудя по красивата Нанг, след като гръмна новината, че й отнемат лекарския лиценз заради горещи снимки по бикини. Феновете на красавицата в интернет не спират да я подкрепят и заявяват, че трябва да си търси правата докрай. 

Самата Нанг пише, че ще издири и други подобни случаи, за да докаже, че не е грях да си красив и да сбъдваш мечтата си. 


Една от най-добрите ученички от средното училище в Миянма - Нанг Мве Сан изпълнила волята на родителите си и влязла в медицински университет. Но сега целият й труд може да отиде на вятъра. 

На 22 години Нанг станала дипломиран специалист, след което посветила добросъвестно четири години на лекарската си практика. 
 
 


Но всъщност момичето имало съвсем друга мечта - искала да стане модел, пише The New York Times.

Преди две години тя сменила бялата престилка с бикини и откровено бельо и започнала да публикува свои разголени снимки в социалните мрежи. Постепенно красавицата се сдобила с над 103 фена в инстаграм и около 540 хиляди във Фейсбук. 
 
 


Лекарското общество обаче не харесало подобни знойни снимки. Те ги сметнали за опорочаващи професията и ги определили като "разстройство на поведението". Оправили и предупреждение към момичето. 
 
 


Момичето изобщо нямало намерение толкова лесно да се откаже от мечтата си да бъде модел и игнорирала съвета на колегите си и скоро реакцията им не закъсняла. Медицинският съвет на Миянма взел лекарския лиценз на 29-годишната Нанг, като по този начин свел до нула годините, посветени на професията.
 
 
 
 


Моделката нарекла това сексизъм и има намерение да обжалва решението на съвета, за да може да си получи лиценза обратно. 
По думите на Нанг в момента тя заработвала много повече, отколкото като лекарка и смята работата си на модел за "своя страст".
И все пак момичето имало намерение да се върне към медицината, когато приключи с кариерата си на модел. 
 
 


"Ще се старая с всички сили да си върна лиценза, защото изгубих много време и се трудих употито да го получа. Моето тяло - моите правила", казва Нанг.