***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Хилтън" ще се проведе конференцията „Бизнесът и регионите". Тя ще бъде открита от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

***
Враца.
От 11.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва в тържественото откриване на жътвата на ръжта в рамките на проект „Хляб на мира“.

***
Каварна.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще бъде на работно посещение в община Каварна, във връзка с реализацията на проект: „Експериментално възстановителни процеси на приоритетен хабитат 62 С0* понто-сарматски степи“, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. В рамките на визитата си министър Димов, придружен от кмета на община Каварна Нина Ставрева ще посетят терените в района на Калиакра, които са обект на възстановяване, където ще бъде запознат с напредъка по изпълнението на проекта, както и с предстоящите дейности по неговата реализация.

***
София.
От 09.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Симеон Д., Иво П. и др., обвинени в престъпление по служба.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас П., Веселин М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Добрин С., Георги П. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кирил К., Благой Д. и др., обвинени в участие в ръководството на организирана престъпна група.

***
София/с. Кривина.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на спортно игрище за мини футбол в с Кривина.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Б. и Любомира И., обвинени в участие в ръководството на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в РКИЦ, зала 305 София, ул. „Шипка" № 34, ще се състои представянето на книгата на проф. Орлин Загоров „Въведение във философията на устойчивото развитие“.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуб на БТА ще се състои пресконференция за 39. Монбат Рали Сливен - втори кръг от Националния рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуб на БТА проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов ще дадат пресконференция на тема: „От Дракула до Гоце Делчев – ще откраднат ли историята ни и ще опазим ли честта на България?“.

***
София.
От 14.00 часа в Нова конферентна зала (Огледалната зала) на СУ „Св. Климент Охридски“ Държавна агенция за закрила на детето, със съдействие на СУ „Св. Климент Охридски“, организира среща-дискусия на тема „Децата във фокуса на медиите“.

***
София.
От 17.00 часа 19 състав на Софийския градски ще гледа делото срещу съдия Веселин П.

***
София.
От 19.00 часа в литературен клуб „Перото“ ще се проведе премиера на книгата „Да остаряваш бавно, е изкуство”.

***
София.
От 20.00 часа в ресторант “Лебед” на езерото в Панчарево Лили Иванова ще изнесе концерт.

***
Албена.
От 15.30 часа в казино-вариете „Албена” ще се проведе международният мажоретен фестивал „Златен помпон”.

***
Асеновград.
В 14.00 часа в Градската библиотека ще се състои представяне на юбилейното издание на Рибния буквар на д-р Петър Берон. С проявата завършват Паисиевите дни.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала „22 септември“ ще се проведе информационно събитие по проект за социалното предприемачество на местно ниво по програмата за трансгранично сътрудничество България – Гърция.

***
Благоевград.
От 17.00 часа на площад „Македония“ ще се проведе концерт на учениците от езиковата гимназия, а в 18.00 часа на групата „Кока Маз Джаз“.

***
Благоевград.
От 20.30 часа в парк „Македония“ ще започне фестивала Франкофоли '2019.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе заключителна пресконференция по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона и ремонтите в кварталите „Възраждане“ и „Меден рудник“.
***
Варна.
От 10.30 часа във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ ще се проведе Международната научна конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“.

***
Варна.
От 16.00 часа на Сцена „Раковина“ и от 18.00 часа на Централния вход на Морската градина ще се проведе , 8-мо поред издание на "Празник на Музиката" Варна.

***
Варна.
От 19.30 часа на сцената на Държавен куклен театър – Варна ще се състои хореографският концерт Six Love Songs, резултат от сътрудничеството между музика и танц.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в НЧ „Надежда 1869” ще бъдат връчени награди на абитуриенти, учредени от бивши възпитаници на Старопрестолна гимназия по икономика, Випуск 1997 година.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проект BG16RFOP001-1.027-0006 „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Горна Оряховица“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Бенефициент по проекта е Община Горна Оряховица.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в директорския кабинет на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ ще се състои пресконференция във връзка с учредяването на Асоциация на завършилите ПМГ. В нея ще участват инициаторите за създаването на сдружението и директорът на гимназията Ангел Гушев.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ ще се проведе „Вечерно кафе“ – гостуване на писателя барист Диего Галдино.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена Годишна продукция на формациите към „Виргиния балет“ при Младежки дом с ръководители Виргиния, Мария и Сергей Казарини.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на дебютната стихосбирка на Костадин Филипов.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в Летен театър в парк„Марно поле“ „София Филм Фест“ представя: „Щастливият Лазаро“.

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на Симфониета – Видин заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще присъства на връчване на дипломите на зрелостниците от випуск 2019 от ППМГ„Екзарх Антим I“

***
Враца.
От 10.00 часа в Гуменото игрище ще се проведе Турнир по футбол и волейбол за ученици 9-12клас.

***
Враца.
От 18.00 часа в Куклена зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Безтегловната принцеса“ по Джордж Макдоналд.

***
Габрово.
От 12.00 часа в центъра на града Габровският оркестър организира фолклорен концерт на открито.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в ХГ „Недялко Каранешев“ ще се проведе представяне на дебютната стихосбирка „На дъх от лятото“ – автор Костадин Филипов – журналист и телевизионен водещ.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа на откритата сцена пред ХГ „Недялко Каранешев“ ще се проведе Концертна програма на участниците в ХV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”.

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „Напредък - 1869“ ще се проведе Фестивална вечер XV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче” Горна Оряховица 2019.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Градски парк „Св. Георги“ ще се състои концерт на Духов оркестър – Добрич.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич, Концертна зала, ще се проведе годишен концерт на Вокално студио „Златно зрънце“ с вокален педагог Мария Димитрова.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакъла „Любовен пилотаж“ от Марк Камолети.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на фотографията Първа самостоятелна изложба „Портфолио” ще открие Кирил Кацаров.

***
Карлово.
От 09.30 часа на площад „20-ти юли" ще се проведе Детска работилница на открито.

***
Карлово.
От 16.30 часа в ТК „Старинно Карлово" Бухалов хан ще се проведе „С аромат на кафе и сладко".

***
Карлово.
От 20.00 часа в Площад "20-ти юли" Национална кампания „Изпей „обичам те" на български".

***
Кюстендил.
От 21.00 часа на Късноантична и средновековка крепост „Хисърлъка“ ще започне празничната програма за Празника на черешата.

***
Ловеч.
От 14.00 часа в Бароковата къща, ул. „Търговска“ №29, ет.2, ще се състои обявяването на резултатите от оценяването и класирането на конкурсните проекти от проведения открит конкурс за Бившата казарма в Ловеч.

***
Ловеч.
От 17.00 часа пред сградата на Областна администрация ще се състои концерт на румънската група „Букур“ и ФФ „Елит“.

***
Перник/Братановци.
От 10.00 часа НЧ “Просвета - 1909 г.” град Батановци организира Еньовден – бране на билки и беседа.

***
Перник.
От 16.30 часа пред Двореца на културата ще се проведе поздравителен концерт "Децата на Перник празнуват".

***
Плевен.
От 18.00 часа в Арт зала на Регионална библиотека ,,Христо Смирненски" ще се състои връчване на годишните свидетелства на учениците от езикова школа ,,Алиса".

***
Плевен.
От 18.30 часа в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен ще се състои концерт по повод 40-ия рожден ден ФА „Мизия“.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което 48-годишният В. К. обжалва доживотната си присъда за двойно убийство. Пловдивският окръжен съд го е признал за виновен в това, че на 15.05.2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил майка си и баща си, като убийството е извършено предумишлено с особена жестокост и с користна цел.
***
Пловдив.
В 10.00 часа на Младежкия хълм ще се състои откриването на фестивала за история и митология Lost Age.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в пространството СКЛАД ще бъде представена изложбата „АБВ на полския дизайн“.
***
Пловдив.
В 18.00 часа в мол Plovdiv Plaza ще се състои откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!”.
***
Поморие.
От 18.00 часа в НЧ „Просвета 1888” ще се проведе Международният фестивал „Корабът на изкуствата”.

***
Русе.
В 10.00 часа в сградата на Историческия музей в Русе ще се проведе Международен Нумизматичен симпозиум.

***
Свищов.
От 17.30 часа в къща музей „Алеко Константинов“ ще се проведе среща с Румен Василев и книгата му „Искрици от Българското възраждане“. Представя Альоша Кушлов.

***
Смолян.
От 11.30 часа в Чепеларе ще пристигнат посланици на 13 държави - Австрия, Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина, Бразилия, Грузия, Египет, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка и Северна Македония. Те гостуват на общината, за да се запознаят с възможностите за туризъм и бизнес, местните традиции и култура.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в Община Стара Загора, зала "Фоайе", ще се проведе кръводарителска акция под надслов "Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се състои пресконференция на директора на РЗИ - Стара Загора д-р Златина Нанева.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа Детски отдел на библиотека „Родина“, ул. „Българско опълчение“ 69, ще се състои публична лекция на тема „Ефективното общуване с детето”.

***
Стара Загора.
От 14.30 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се проведе Пресконференция на РИО - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще се проведе концерт на учениците от класа на Красимир Къшев от НУМСИ „Христина Морфова”.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 203 на общината ще заседава ПК „Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания”.

***
Шумен.
От 14.00 часа в Административно-информационния център на ПП „Шуменско плато“ в лесопарк „Кьошковете“ велоклуб „Илчов Баир“ организира пресконференция по повод предстоящото спортно събитие „Шуменско плато 2019 – бягане, колоездене и дуатлон“.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 203 на общината ще заседава ПК „Здравеопазване и социална политика“.

***
Ямбол.
От 05.00 часа в Античния град „Кабиле“ край Ямбол ще се състои уникално по рода си събитие за страната – пресъздаване на автентичен орфически ритуал по посрещане на Слънцето в най-дългия ден от годината.