София. В сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ще говорим за българското здравеопазване – недодяланите камъни в тази сфера и посоките за развитие за по-добро бъдеще. Гост в ефира ще бъде проф. д-р Генчо Начев, директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София.
Бюджетна комисия намали на второ четене партийна субсидия на 1 лв. за действително получен глас. Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала. Откъде ще се финансират партиите, ако партийната субсидия стане 1 лев за действителен глас? Каква е целта и как се разходват реално парите от субсидиите? Очаквайте коментарът на финансовия експерт Мика Зайкова.
Малко преди 9.00 часа ще се пренесем в Южна България и по-конкретно в най-големия необластен град в България и най-големия град в Родопите, а имено град Асеновград. Кои са акцентите в работата на Община Асеновград през летния сезон? Очаквайте подробности от кмета д-р Емил Караиванов.
След завършването на средното образование дванайсетокласниците се изправят пред много важен избор. Повече за тази стъпка, която е пряко свързана с професионалното ни развитие ще научим от Денис Никифоров от Радио „Фокус“ – Пирин.
Подновен е лицензът на Общинското предприятие „Център за зашита на природата и животните“ в Добрич, а подробностите ще ни каже кореспондентът ни там Жулиета Николова.
Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 21 юни, с водещ Йоланда Пелова.