Атина. Гръцката полиция сваля табели от незаконно паркирани коли, предава македонското електронно издание „Република“. И добавя, че за наказаните могат да си ги получат след три месеца и да платят глоба. „Бъдете внимателни“, свидетелства сърбинът Мило Йеремич, работещ в Скиатос, цитиран от медията, в отговор на коментар на един от членовете на групата във Фейсбук „На живо от Гърция”. По думите му полицията е свалила табелите от кола с италиански регистрационни номера и ги е взела.
Премахването на табели от неподходящо паркиран автомобил не е новост в Гърция. В продължение на много години доста туристи от цял свят са имали такъв опит, но все още има неизпатили си или такива, които мислят, че това няма да им се случи, затова оставят автомобилите си там, където не трябва.
Свалянето на табели е засилено вече две-три години и това е една от глобите за неправилно паркиране, предава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“. На гърците обикновено се вземат за три месеца, плюс това те трябва да платят глоба, а чужденците се връщат регистрационните номера след заплащане на самата глоба“, казва Йеремич за сръбския „Блиц“. Той добавя, че това се случва навсякъде – в Солун, на Тасос, Халкидики и затова съветва туристите да бъдат внимателни.
Наказанието за незаконно паркиране в Гърция е от 40 до 80 евро и вече няма възможност да се намали глобата, дори и да е платена веднага.
Изданието пише, че най-лошото е когато става през уикенда, защото тогава трябва да се изчака до понеделник, когато работят полицейските управления. Това може да е проблем, ако планирате да се върнете у дома през уикенда, предава „Република“.
Превод и редакция: Милослава АНГЕЛОВА