Дискусията на тема „кой е най-красивият от всички” се провежда непрекъснато, но никога не е имало еднозначно заключение, тъй като красотата е субективно понятие, пише blitz.bg

И ако вземем предвид факта, че обект на обсъждане могат да бъдат привлекателни жени, които не са били такива при раждането, но са имали мъжки пол, и всъщност, тяхната красота не е естествена, а само плод на усилията на пластичните хирурзи и козметолози, тогава за какви критерии за красота може дори да се говори.

Въпреки това, има много жени, родени като мъже, за които сега твърдят, че са първи красавици. Нека ги погледнем.

Ким Петрас

Днес 26-годишната германка Ким Петрас е известна като певица и композиторка. Но това не е единственият аспект на нейната слава. Тя се смята за най-младият транссексуален в света, тъй като на 12-годишна възраст е била подложена на хормонална терапия и впоследствие на операция по пренасочване на пола, която бе широко дискутирана в пресата. От 2-годишна възраст тя буквално се чувствала като момиче, заключено в тялото на момче и когато родителите осъзнали, че това не е временно явление, а синът им наистина искал да промени пола си, го подкрепили по всеки възможен начин.

 

Сирапасорн Атаякорн

Днес това красиво момиче от тайландски произход с изтънчени черти и елегантна фигура е един от световноизвестните модели. Но в близкото минало тя беше мъж и когато смени пола си, слушаше по свой адрес много подигравки. Това обаче не я спря и след като спечели конкурса „Мис международна кралица 2011” сред транссексуалните хора, тя започна успешно да изгражда кариерата си.

Кели Ван дер Веер

Кели първо привлече вниманието, когато започна открито да се бори за правата на транссексуалните жени. И въпреки факта, че трябваше да преживее много трудности, тя постигна целите си, превръщайки се в успешна певица в Холандия днес и една от най-известните фигури сред транссексуалните хора.

Дечен Селдон

Тази 26-годишна азиатка от Бутан е първата транссексуална жена в страната си, която открито казва, че е променила пола си. Тя се бори за транссексуални права от 16-годишна възраст, а днес успява да изгради успешна кариера и да стане актриса. Но момичето не спира с това, и иска да отиде по-далеч, след като получи титлата "Мис Вселена".

 

Клаудия Чариес

Сега тази красавица е успешен модел, въпреки че тя трябваше да стигне до славата по доста трънлив път. Родена е като момче и когато като възрастен  е променила пола си и е започнала да се впуска в бизнеса на модата, тя е била изправена пред много пречки. Новоизграденото момиче искало да вземе участие в състезанието „Бъдещ американски модел“, но не било допуснато до него, а по-късно не можело да работи в  модни агенции. И едва когато през 2009 г. тя участва в състезанието за транссексуални модели и бе оценена там, започва да изгражда кариера като модел, която рязко потръгна.

Флоренция Де Ла Вега

На 43 години Флоренция изгражда успешна кариера като модел, актриса, комик и телевизионен водещ в родината си в Аржентина. През 2011 г. тя се омъжва за актьора Пабло Гойкочеа и отглежда с него две деца близнаци, които родила сурогатна майка. А в миналото се казвала Роберто Карлос Тринидад и била мъж.

Карла Антонели

Тази 59-годишна актриса родом от Канарските острови е добре познат активист за правата на ЛГБТ, който говори в подкрепа на транссексуалните хора, като самата е сред тях. Освен това тя активно участва в политиката, тъй като е първият тренссексуален служител в испанското законодателство.

Каролин "Тула" Коси

Каролайн не само трябвало да мине през възходите и паденията си. След като промени пола си, тя успя да пробие в модата и дори стана първото транссексуално момиче, което се снима за списание Playboy. Тогава тя започва да изгражда кариера като актриса, но след като участва в епизод на един от филмите за Бонд, за нея беше публикувана доста неприятна статия, в която се казва, че момичето на Бонд е момче и това почти я е довело до самоубийство. Но, в крайна сметка, разбира се, всичко в живота й се оправило, а тя дори се омъжила, въпреки че дори и в този случай тя трябвало да докаже чрез съда, че има право да се ожени и да се счита за жена.