Започва едно от най-креативните строителни предизвикателства за летния сезон – изложбата Строежко. Тя ще гостува в Парк Мол Стара Загора от 22 юни до 21 юли и ще посреща деца и любопитни възрастни от 1 до 99 години.
 
С помощта на хиляди строителни блокчета и дъсчици, големи лего кубчета в различни цветове и цветни карти за земя, малките конструктори ще издигат своите най-високи кули, най-стабилни къщи, най-дълги писти или невероятни космически кораби, коли, самолети и животни. Образователните ползи от проекта са наистина много - логическо и пространствено мислене, сръчност и чувство за баланс, работа в екип и концентрация, творческо и когнитивно развитие, усъвършенстване на фината моторика.
 
 Изключително адаптивната и креативна зона на „Строежко“ предлага образователни занимания за всички възрасти със специален акцент върху най-малките посетители на Музейко – от 18 месеца до 5 години.
 
Изложбата ще бъде отворена за посетители от 22 юни до 21 юли, петък, събота и неделя от 11:00 до 19:00 часа на етаж 1. В тези дни ще има професионални аниматори, които заедно с децата ще творят и строят. Входът за всички е безплатен.
 
 
Организатори на изложбата са Парк Мол Стара Загора съвместно с „Музейко“ и с подкрепата на Община Стара Загора.