15 автомобила BMW i3s се добавят в автопарка на услугата за споделена мобилност SPARK. Те ще бъдат част от нов премиум пакет, който компанията въвежда. Той ще предлага на потребителите автомобили с по-богато оборудване и още по-дълъг пробег в реални условия.

15 автомобила BMW i3s се добавят в автопарка на услугата за споделена мобилност SPARK. Те ще бъдат част от нов премиум пакет, който компанията въвежда. Той ще предлага на потребителите автомобили с по-богато оборудване и още по-дълъг пробег в реални условия. Автомобилите бяха предадени на SPARK от г-жа Даниела Бояджиева, Директор Продажби на Ауто Бавария, BMW дилър на изпълнителния директор на SPARK Bulgaria г-н Стефан Спасов, а първи клиенти на новата услуга бяха представители на медиите.

Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – SPARK, ще имат на разположение 13Hyundai Ioniq. Те са вече налични и постепенно ще бъдат добавяни в приложението. С това увеличение на авотпарка общия брой електромобили в SPARK достига над 200, като различните модели в услугата вече са 8.

Плановете на компанията са до края на годината да увеличи електромобилите в услугата до над 300. През 2020 г. ще продължи разширяването на зоните за заем и освобождаване на SPARK, както и увеличаването на автопарка, като ще бъдат добавяни нови електромобили от различни класове.

„Радваме се, че съвместно с нашите партньори имаме възможността и желанието да развиваме заедно подобни иновативни проекти за градската мобилност. Вярваме, че включването на премиум продукти като BMW i3 в автопарка на SPARK ще увеличи броя на потенциалните потребители на услугата, ще предостави възможност за лесно запознаване с предимствата на мобилността с нулеви емисии на широк кръг от граждани на столицата и не на последно място ще им позволи да се запознаят и убедят в концепцията и качествата на BMWi3“. – коментира по време на събитието г-жа Бояджиева.

BMWi3s е с увеличен пробег и може да измине до 280 км във всекидневието, благодарение на новата по-мощна батерия (120 Aч). С напълно електрическо задвижване, както и относително ниското тегло, BMW i3s ускорява до 100 км/ч за 7 секунди. Автомобилът не отделя вредни емисии, а интериорът е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна, евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин и др.

Електрическата мобилност е важна съставна част от стратегията на компанията NUMBER ONE > NEXT, с която BMW Group ще продължи да развива позицията си на водещ доставчик на индивидуална премиум мобилност и мобилни услуги. До 2025 година компанията ще предлага по целия свят 25 напълно или частично електрически модела и очаква между 15 и 25 % глобален пазарен дял на електрифицираните автомобили.