Две хиляди се събраха в Черниче за празника на селото. Малки и пораснали, млади и стари се събраха на центъра, където, откакто го има селото, 50 дни след Великден е големият празник.

Дечицата от детската градина умилиха празнуващите с нежен танц още в началото на вечерта. Ритъм на празника дадоха самодейците от читалището, народният изпълнител Никола Тодоров, Малката и Денис Теофиков. Хитовите изпълнители хвърлиха в еуфория тийнейджърите и младежите в евроселото, а четирима униформени се заеха да сложат ред в наплива за селфи със звездите.

Празнична заря огря евроселото. Кметът на Черниче Георги Стефанов благодари на всички, че не само на празника, а и в делника местните са заедно, единни са, работят и живеят като един отбор. „Гордея се, че съм кмет на нашето село. За мен е привилегия и голям респект!“, каза Георги Стефанов и предаде на празнуващите уверението от общинския кмет Апостол Апостолов, че всичко, което е планирано да се направи за селото по желание, идея и инициатива на местните, ще се случи.

ИВАН ИВАНОВ