Пороен дъжд наводни  Дупница за30 минути. Реки текат по улиците на града. Наводнени са къщи. Пожарни автомобили хвърчат да отводняват жилища във всички крайща на града. Автомобилите по пътищата плуват във вода.

Телефоните на общината прегряха от граждани търсещи помощ. Зам кметът по социалните дейности Крум Милев, който е и председател на гражданска защита, заяви: Всички улици са наведнени. Такъв дъжд до сега не е имало. Наводнени са и улици, които са на по-високо и никога не е имало проблем там. На телефона на Гражданска защита получихме десетки обаждания от граждани с наводнени жилища. Пожарните автомобили в оммента отводняват жилища в квартал “Горна махала”, централна част и други крайща на града. Няма опасност за живота на гражданите, но вода тече отвсякъде. По стълбите на Градската градина при паметника на Ятачката тече от няколко места като водопади.

В социланата мрежа дупничани пускат снимки на наводнени улици, по които текат цели реки. Водата е направила наноси по улиците от пясък

Йорданка Попова