Ситуация с дете в час по физическо възпитание и спорт в хасковско училище и последваща публикация във фейсбук станаха причина за съдебен процес. Делото е заведено от учителката Марияна Стоянова. Тъжбата й е провокирана от публикация в социалната мрежа в профила на майката на седмокласничката - Диана Иванова. Причина за поста от 13 февруари 2019 година била ситуация в часа по физическо, в който момичето не трябвало да играе заради уважителната според родителката причина, за което била уведомена и класната ръководителка,съобщава "Хасково.нет". Майката твърди, че госпожата е накарала детето й да обясни пред целия клас защо не трябва да участва в часа, което засрамило 14-годишната девойка, която била неразположена.

 

След разговор между майката и учителката, Иванова направила публикация във Фейсбук без да посочва имена и дори училището. Постът станал достояние на Стоянова, която се почувствала засегната. Заради това тя е завела дело за обида и клевета, тъй като твърди, че изобщо е нямало такава ситуация с детето на Иванова в часа по физическо възпитание.

В днешното съдебно заседание преподавателката и адвокатът й Антон Попов депозираха граждански искове в общ размер на 3500 лева за нанесени неимуществени вреди. Юристът поиска да се призове за разпит другата госпожа по физическо възпитание, която е водила паралелно час в салона на училището и е станала свидетел на ситуацията, довела до съдебен спор.

Подсъдимата и адвокатът и Иван Иванов оспориха иска. като неоснователен. "Представената извадка от социалната мрежа не удостоверяват по категоричен начин авторството на доверителката ми", заяви юристът. Той пожела да бъдат призовани двама души, които са следили дискусията във Фейсбук, както и директорът на училището.

Съдия Даниела Николова уважи исканията за разпит на свидетели и отложи делото за 5 август. По закон магистратът даде възможност на страните за помирение, но те отказаха.