Прокопан път от ТП „ДГС Разлог”, водещ към вилната зона в местността Раплево, разгневи собствениците на имоти в района, чиито достъп е напълно ограничен. Хората недоволстват, тъй като много от тях са засадили градини и заради разкопания път  не могат да стигнат до вилите си и да се грижат за посевите, а обиколният път е много далечен и в лошо състояние.

Според тях пътят е прокопан от Горското умишлено, за да се спрат набезите в гората, но никой не е помислил за тези, които имат вили, стопанисват ги и ги посещават често. Пътят е прокопан още в самото начало, веднага след отбивката от шосето за Предел. Хората споделиха, че не са против с тези мерки за борба с незаконната сеч, но не и когато те създават неудобства за други, още повече че действията са предприети, без да се направи реална преценка за последствията.

По случая репортер на „Струма” потърси коментар от директора на „ДГС Разлог” Иван Гърков, който бе категоричен, че създаденото неудобство е заради ежедневните валежи и в никакъв случай не е ограничен достъпът до вилите умишлено.

„Започнахме да правим противопожарна ивица, но тъй като беше много кално, тракторът направи огромни коловози и затвори достъпа до някои вили. Ако има прокопан път, който също ограничава достъпа на гражданите до имотите им, естествено ще се съобразим с това и веднага, щом спре да вали, а прогнозите са времето да се подобри, ще се погрижим да осигурим безпроблемното преминаване. Пътят ще се зарови, където това е необходимо, коловозите ще се заравнят, така че да не се създават неудобства за хората, коментира директорът на ТП на „ДГС  Разлог” Иван Гърков, който допълни: „Действително на  доста места прокопаваме пътищата умишлено с цел ограничаване на незаконната сеч. Това са част от превантивните мерки, които вземаме. Имаме много обходни  пътища и искаме да ограничим до минимум тези, по които да може да се минава точно заради незаконната сеч, но достъп има до всички вилни зони и се стараем да се съобразяваме”, категоричен бе още Гърков и каза, че въпреки прокопаните пътища, навсякъде има достъп за противопожарни автомобили.

 ЯНА ЙОРДАНОВА


  • Прокопаният път за вилната зона на Раплево