Microsoft обмисля възможността да добави още един клавиш към традиционната компютърна клавиатура. Той се очаква да е пригоден специално за софтуерните продукти Office и да предлага подходящи преки пътища за тях. С него например бихте могли да споделяте бързо документи и други файлове. За момента компанията единствено разпространява единствено анкети сред потребители, като за момента уточнява какви биха били новите функции на клавиша.

Софтуерният гигант предполага, че Office бутонът трябва да замести всъщност вторият Windows клавиш в дясната част на клавиатурата, или бутонът за показване на меню. Можете да получите достъп до анкетата през работен или учебен Microsoft акаунт онлайн, която ви пита какво очаквате от преките пътища за Office и искате ли новият клавиш да дебютира на лаптопите. За момента малки наченки на код съществуват в големия пролетен Windows 10 ъпдейт от месец май.

Microsoft предлага свой набор от клавиши след въвеждането на първата Microsoft Natural клавиатура през 1994. Повечето физически клавиатури са оборудвани със 104/105 бутона, включително два Windows клавиша и един за изкарване на меню. Microsoft принципно не признава клавиатури, на които липсва ключ с логото на операционната система.

Мненията на потребителите и специалистите относно новия Office клавиш са твърде противоречиви, като някои одобряват идеята, а други са твърдо против.