През изминалите 10 години “Хил клиник” се наложи като болнично заведение от нов тип, което предлага авангарда в медицинските услуги и въвежда редица иновации за първи път в страната. Клиниката е мащабен и отговорен проект, който се развива вече десетилетие с частни инвестиции. В екипа са привлечени най-добрите специалисти, с които страната разполага, както и чуждестранни лекари. Мултидисциплинарният подход, ефективната структура и усъвършенстваните протоколи за комплексно лечение логично водят до отлични резултати. Неизменно високият стандарт, който клиниката поддържа, наред с безупречния професионализъм, огромен опит и посветеност в грижа за болния я правят предпочитано място за лечение в България.

Числата, които стоят зад юбилея на “Хил клиник” , са красноречиви - 80 000 пациенти, 1000 безкръвни операции в отделение УНГ, 5000 операции в отделение Урология и онкоурология, десетки хиляди поставени филъри, мезоконци и ботокс терапии в отделение Естетична дерматология. По-важни от цифрите обаче са здравето и щастието на преминалите през “Хил клиник” пациенти, на които е осигурено лечение и естетика на световно ниво.

Непрекъснатото усъвършенстване, повишаването на квалификацията и международните обучения са основен приоритет на “Хил клиник”.  Д-р Валянова и д-р Ванеска са международни тренери на конците за лифтинг Aptos, както и на продуктите Teosyal, а д-р Кожухарова е тренер на филърите Belotero. Екипът уролози д-р Боцевски, д-р Георгиев, д-р Деримачковски и д-р Томов под ръководството на д-р Фернандо Санча и проф. д-р Йенс-Уве Щолценбург извършват с прецизност едни от най-сложните хирургични интервенции: лапароскопска радикална простатектомия, лапароскопска нефректомия и парциална нефректомия, лазерно лечение на ДПХ, лечение при рак на пикочния мехур, лазерна циркумзиция. Тук е единственият в страната апарат за Fusion биопсия, с който са направени повече от 150 таргетирани изследвания и са спасени човешки животи. Специалните условия и модерното оборудване на болницата са фундаментални за извършването на редица високоспециализирани и авангардни процедури. Неслучайно тук се провеждат Академии по лазерна урология с международно участие, както и уъркшопове в областта на естетичната дерматология.

Проф. Бенчев извършва лазерно лечение при хъркане (лазерна увулопалатопластика), функционална ендоскопична хирургия на синусите, ларингеална лазер хирургия и др. Д-р Пакерова ръководи безупречна болнична лаборатория, чиито изследвания са в помощ на останалите специалисти. Диетологът д-р Николова, д.м., помага на хиляди пациенти с проблеми в теглото - както свръхтегло, така и хранителни разстройства като оторексия, булимия, анорексия.  Освен посветени на медицинската практика, лекарите на “Хил клиник” имат и научни разработки, извършват клинични проучвания, създават доклади и изнасят лекции. Участието им в национални и международни симпозиуми и конгреси позволява да представят своя опит и достижения пред останалите си колеги. Освен уважението от страна на лекарското съсловие, специалистите на “Хил клиник” имат и обичта и благодарността на пациентите. Неслучайно 11 лекари от екипа традиционно получават приз "Лекарите, на които вярваме" - класация, подредена според вота на пациентите.

Клиниката има създаден единен стандарт за добра медицинска практика, както и система за  контрол на качеството, обслужването на пациентите и обучението на лекарите, сестрите и техническия персонал.

Според медицинския директор на “Хил клиник” проф. д-р Румен Бенчев развитието на дейността продължава с темпове, които осигуряват лесен достъп на българските пациенти до съвременна медицина на световно ниво, както и персонална грижа и внимание, което ги кара да се чувстват максимално комфортно при престоя си в болницата.