На 19 юни от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора отново ще оживее прочувствената история от живия живот. „Гето“ ще разкажат младите и талантливи артисти от балета: Харука Суга в ролята на Сара, Фредерико Пинто в ролята на Давид, Рио Сузуки в ролята на Душата, Каито Такахаши в ролята на Равина и др.
 
Съвсем неотдавна, на 21 май, Балетът на Държавна опера-Стара Загора представи за първи път пред старозагорсакта публика спектакъла „Гето“ на световно известния италиански хореограф Марио Пиаца. Дългогодишният асистент и съмишленик на Марио Пиаца Людовик Парти, който от началото на сезона е репетитор на балета на Старозагорската опера, отново бе главна фигура в работата по подготовката и осъществяването на атрактивното и вълнуващо заглавие. Изцяло екип на Старозагорската опера бе ангажиран в новата постановка на хитовия спектакъл: сценографията е на художника Тодор Демеров, а костюмите са дело на Мария Христова. В спектакъла участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора.
 
„Гето“ бе представен в София на 29 май на сцената на Националния музикален театър.
 
През 2018 Маестро Марио Пиаца е удостоен с престижното звание „Кавалер на Република Италия“, връчена му от Президента Серджо Матарела.