Край на вонящата сага в Каблешково! ВиК-Бургас предвижда изграждане на канализация

Подготвихме прединвенстиционно проучване и инвестиционен проект за изграждане на канализация на град Каблешково, каза кметът Иван Алексиев
Тема в развитие
Край на вонящата сага в Каблешково! ВиК-Бургас предвижда изграждане на канализацияОт Каблешково се разнася страшна миризма… но не само на лайнаКметът Иван Алексиев: Как ще копаете ями, Каблешково ще заприлича на швейцарско сирене! Започваме канализациятаВкараха каблешковци в „Параграф 22“ – плашат ни с глоби до 10 хил. лв., а как светкавично да изкопаем ямиКаблешково завря: Връщат ни векове назад, карат ни да копаем септични ями

Отпадъчните води на Ахелой ще се заустват в пречиствателната станция на Равда

ВиК-Бургас оборудва в момента канално-помпена станция, която да тласка отпадъчните води на Ахелой към пречиствателната станция.  В плана на дружеството е и изграждане на канализация на Каблешково и подмяна на тръбите там. Това коментира пред БНР - Бургас кметът на Поморие Иван Алексиев и добави, че са очаквали, че в новия програмен период ще могат да се финансират канализации и в по-малки населени места:

"Ние подготвихме прединвенстиционно проучване и инвестиционен проект за изграждане на канализация на град Каблешково, също включване на канализацията на град Ахелой в един общ колектор и заустване в пречиствателна станция за отпадни води Равда. Проектът е внесен в Министерството на околната среда и водите имаме положителна оценка като прединвестиционно проучване, но не бяха приети още параметрите на оперативната програма. След това обаче параметрите се промениха и се приеха т.нар. "master"  планове, където ВиК - а дружествата започнаха да изготвят съответните проекти."   

Най-вероятно, това ще се случи в новия програмен период, коментира Иван Алексиев. 

Флагман.бг припомня, че вонящата сага в Каблешково започна още през 2014 г., когато местните получиха писма с ултиматум да копаят септични ями, защото канализацията им е незаконна. Тогава Флагман.бг проследи темата в развитие. 

От Каблешково се разнася страшна миризма… но не само на лайна

Каблешково завря: Връщат ни векове назад, карат ни да копаем септични ями

 


В категории: Поморие