Петър Кънев за оттеглената оставка на Нинова: Силен ход, успя да превъзмогне егото си

Бургаската група делегати (долу) бе доволна от оттеглената оставка на Нинова, Петър Кънев също я адмирира


Познавайки я, не й е било лесно да направи крачка назад, коментира и Таско Ерменков

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се отказа от решението си да подаде оставка на днешното заседание на Конгреса. Тя бе приветствана от много от представителите на партията след това.

На форума бе и бургаският депутат от „БСП за България” Петър Кънев, който обаче не е партиен член.

Пред „Флагман” той каза, че все пак от 15 години наблюдава процесите в соцформацията. Според Кънев БСП в момента е единствената „изключително силна опозиционна партия”.

Бургаският народен представител коментира, че на практика Нинова е оттеглила оставката си, като не я е подложила официално на гласуване.

 „Това беше единственият възможен ход на Корнелия Нинова. Тя успя да превъзмогне егото си, сама го съобщи на Конгреса.

 Това беше един силен ход, защото една такава оставка в един такъв момент създаваше много юридически казуси, които можеха да бъдат използвани преди една тежка предизборна кампания за местния вот наесен”, категоричен е Петър Кънев.

Освен това според него вътрешно-партиен вот за лидер точно преди кметските избори би създал повече проблеми, отколкото би решил той.

„Така че адмирирам начина, по който тя го направи. Между другото това не е само лично мое мнение. Преди няколко дни подобно решение взе и областното ръководство на партията в Бургас. Гласуването беше много симптоматично – само 1 „против” и 2 „въздържали се”. Всички останали 30 члена подкрепиха една такава позиция, която Корнелия изрази на Конгреса”, добави Петър Кънев.

На дискусията на най-висшия партиен форум днес депутатът Таско Ерменков изрази подобно мнение, като поздрави Корнелия Нинова. По думите му, познавайки я, не й е било лесно да направи крачка назад.

Според Ерменков силата на победителя е да бъде великодушен. Затова той призова да няма реваншизъм.

На Конгреса участва и бургаска група делегати от около 30 души. Логично те изглеждаха доволни след развитието на ситуацията днес. 


В категории: Политика