Селекционерът на националния отбор до 18 години Ангел Стойков говори пред репортерите на прибиране от Русия, където "лъвчетата" участваха на международния турнир "Валентин Гранаткин". По време на състезанието в пресата гръмна скандал, че Стойков е набил Димитър Стоянов от Славия и Мартин П. Петков от Левски. Специалистът заяви, че знае от кого е тръгнала информацията.

"Спортно-техническата оценката не е задоволителна, но съм доволен, че участвахме на този турнир и видяхме нивото на нашия отбор. Пред нас има още доста работа, за да бъдем конкурентоспособни. Обезпокоително е, че завършихме турнира без победа в 90-те минути. Има си фактори за това. Даже ме притеснява. Основните проблеми на пръв поглед изглеждат в атака.

Дали е имало насилие в съблекалнята? Не съм отклонил нито едно обаждане. Нито има скандали, нито има бити, пребити. Днес прочетох някъде за изваждане от националния отбор. Няма никакви драми. Моята цел е да изкореним това и да се говори за спортно-техническите неща около този отбор. Абсолютно ясно е откъде идва тази информация, но нямам намерение да се занимавам с дребни души. Трябва да подготвим отбора за квалификациите.

Имаме доверие във всички момчета, които бяха на лагера. Изискванията са високи, всеки от тях трябва да полага максимално труд в клуба си, за да идва подготвен в националния отбор. Този човек дали си дава сметка какви тревоги поднесе на родителите на тези момчета. Това са едни от най-възпитаните и кротки момчета. Явно заради личния интерес сме загърбили всичко останало. Естествено, че футболистите имат болежки от мачовете. Нека всички са спокойни за синовете си в националния отбор.

Колко състезатели мислите, че има до 19 години? 16 отбора са по 20, грубо прави 320 играчи. В националния отбор има 20 момчета, значи около 300 има недоволни. Четвърта възраст водя, може да си направите сметка. Нека приключим темата", каза Ангел Стойков.