В началото на месец юни тази година Съветът на американските модни дизайнери раздаде традиционните си награди. С един от главните призове се окичи актрисата и певица Дженифър Лопес. И така модният Олимп се сдоби с поредната си богиня, която успешно конкурира по стил звезди като Наоми Кембъл и Риана. 

"Интересно ми е къде е моят чек?", попита Дженифър Лопес в свое скорошно интервю, когато й зададоха въпрос дали знае, че неволно е насърчила Google да създаде една от най-популярните си услуги - Google Images.

Нейната зелена рокля Версаче от церемонията по връчване на наградите Грами през 2000 г. предизвика огромен интерес сред интернет потребителите, а от Google просто не бяха в състояние да задоволят всички търсения за снимки на певицата.  

Том Форд не пропусна да спомене това от сцената на Бруклинския музей, връчвайки на Лопес не малък камион с пари, който тя все още очаква от американската корпорация, а скромна фигура на CFDA като икона на стил.

Преди това престижната награда са получавали Наоми Кембъл, Фарел Уилямс, Франк Соцани и Риана. Последната се появи на сцената през 2014 г. в напълно прозрачна рокля, обсипана с камъни Сваровски, която моментално влезе в историята.

В интерес на истината си струва да отбележим, че Дженифър Лопес се е появявала в подобен тоалет още когато Риана бе просто Робин и пееше парчета на Марая Кери и Уитни Хюстън в родния си Бриджтаун.

Със смелите си тоалети изпълнителката провокира обществеността много преди в английския език да се появи фразата break the internet.  

Главният изпълнителен директор на CFDA Стивън Колб смята, че Джей Ло се е превърнала в моден феномен благодарение на необуздания си стил. Още от самото начало звездата не копира никого и облича неща, които първоначално изглеждат диво, а малко по-късно - модерно. Без значение дали става дума за каубойски шапки, за "голи" рокли или големи обеци халки, с които ходят обикновените момичета от Бронкс. 

Ярък пример за това как актрисата диктува новите модни тенденции от най-новата история е екстравагантната й роклята Giambattista Valli в цвят shocking pink, с която се появи на премиерата на филма "Започни отначало" през декември миналата година.

Няколко месеца по-късно с нещо подобно се издокара и Кендъл Дженър за партито на amfAR. А шест месеца по-късно розовият тюл беше напълно достъпен в търговската мрежа. /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!