Сливен. Световната оперна прима Татяна Шиварова организира концерт в родния си град – Сливен. В него ще участва както звездата от миланската Ла Скала, така и възпитаници на нейния майсторски клас. Това са шестима млади оперни певци от България, Италия и Испания. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен самата Шиварова.
В концертът под наслов „Млади криле“ ще бъдат представени най-добрите романтични произведения на Верди, Пучини, Росини и Доницети, както известни арии, така и дуети. На концерта ще акомпанира съпругът на примата Марцио Фуллин, пианист и диригент.
„Целта е да привлечем повече млади хора, да им покажем, че класическата музика може да бъде привлекателна и да се вписва в съвремието, в днешната култура. А това става най- добре, когато тази музика се изпълнява от техни връстници, певци от тяхното поколение“, коментира Шиварова.
С част от събраните от концерта средства ще бъде подпомогнат Клуба за социална интеграция на хора с увреждания в Сливен. Билетите ще се продават там, на улица „Макгахан“, в така наречената „Синя къща“, съобщи Шиварова.
Концертът ще се състои на 20 юни от 19.00 часа в зала „Сливен“.
Людмила ЙОРГОВА