Осъденият на доживотен затвор за атентата с кола-бомба срещу Митьо Очите Иван Рибов и преди е създавал проблеми зад решетките, разкри отлично информиран източник на Флагман.бг.

Рибов е обитател на зандана вече над 15 години. Той не бил от най-послушните лишени от свобода и се забърквал в неприятности още няколко пъти по време на дългия си престой. Кулминацията обаче е била днес, когато Рибов скочил на тежко въоръжен охранител, след като отказал да изпълни разпореждане да се прибере в килията си.

Бургазлията излежава присъдата си в сектора, където под „строг режим“ са настанени най-закоравелите престъпници. Логично и охраната там е най-сериозна.

 

След като започнал да буйста и скочил на надзирател, Рибов набързо е усмирен и поступан от служителите на реда. Той веднага е транспортиран до болницата, за да му бъде направен преглед, каквато е процедурата при подобни ситуации.

Нараняванията на доживотника се оказали леки и той в момента отново се намира зад решетките.

Както Флагман.бг вече съобщи, Рибов е единият от тримата мъже, които получиха доживотни присъди за колата-бомба, разкъсала в края на 2001 г. в Несебър жената на Очите – Тянка, нейния брат и един охранител. Другите двама признати за виновни са Стоян Димитров-Толупа и Кероп Погосян.