Консорциум, свързан с боса на „Булпласт“, ще ремонтира Дома на Нефтохимика за 6,5 млн.лева

Домът на Нефтохимика ще бъде напълно обновен. В сградата не е правен ремонт от 40 години


ДЗЗД „БМ“ обявена за победител в обществената поръчка

Консорциум, свързан с бургаския бизнесмен Ставри Иванов, собственик на „Булпласт БГ“ ЕООД, спечели обществената поръчка за ремонт на Дома на Нефтохимика, показа проверка на Флагман.бг.

ДЗЗД „БМ“ е класиран на първо място в процедурата. Дружеството е създадено след обединението на „Мууд констракшън“ ООД на Недялко Кирев и Никола Стоянов и „Булплас БГ“ ЕООД на Ставри Иванов.

Бургаският предприемач е известно име в бизнес средите. 44-годишният Иванов участва в още четири фирми – „Екобетон“, „Софиябилдстрой“ ЕООД и „Мултистрой инженеринг“ ЕООД и „Екобетон Стандарт“ ООД, където е съдружник с Пенка Попова, Валентин Георгиев и Димитър Хрусанов и Хюсеин Кулов от „Вайс профил“ – също добре познати бизнесмени от региона.

"Билдникс" на Николай Николов, "Артстрой", "Планекс" и търновски милионер в битка за реконструкцията на НХК

Консорциумът на Ставри Иванов е оценен с 95 точки, а на второ място е ДЗЗД „Дом на НХК 2019“ – „Билдникс“ ЕООД на Николай Николов и „Термал Инженеринг“.

Ремонтът на НХК ще започне всеки момент. От няколко седмици тече изнасянето на багажа и инвентара от сградата, която не е ремонтирана близо 40 години. През юни ще се проведе и последната общинска сесия в залата на местния парламент, след което до края на ремонта заседанията ще бъдат изнесени в Морското казино.

Както Флагман.бг писа срокът за реконструкция е 420 дни, а сумата – 6,5 млн.лева. След приключване на дейностите ще има 11 функционални зони, които се очаква да превърнат старата сграда на Дома на Нефтохимика в модерен конгресен и културен център.

Ще се работи по предварително изготвен проект и ще се даде обем на сградата, за да стои по-солидно на площад „Тройката”. Общото РЗП е 6587 кв.м., а разгърната площ със сутерена, където по проект трябва да има арт пространство – 8645 кв.м.

Проектът предвижда промени конструктивното укрепване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на голямата зала, която ще бъде оборудвана и за кинопрожекции, както и подмяна на съществуващите настилки.

 


В категории: Бизнес