Лаборатория „ЛИНА” подарява вълнуващ концерт за малчуганите на „Охлюва” тази вечер


Събитието е част от празничната програма по случай 20-та годишнина на медицинската лаборатория

Инициативите за 20-та годишнина на Медицинска лаборатория „ЛИНА” продължават с две събития за всички малчугани. Тази вечер (събота)  от 19:00ч. на Открита сцена „Охлюва” – Бургас  концерт ще изнесат малките певци от Арт център „Точно време” с ръководител вокалния педагог Жени Лалчева. Водещ на концерта ще е известният бургазлия Стефан Лалчев.

„Каним всички деца и техните родители на концерта, за да се забавляваме заедно”, заявяват от лаборатория „ЛИНА”.

Следващото събитие е на 18-ти юни (вторник) в залата на ДНА, където от 19:00ч. започва постановката „Приятелство горещо и още, още нещо” в изпълнение на малчуганите от школа „Талантино”. И двете събития са с вход свободен!  

Повече за „ЛИНА”:
Създадена през 1999 г. днес тя е една от най-големите лаборатории в България, която разполага не само с модерна апаратура, но и с опитен и голям екип от лекари от всички лабораторни специалности. Водена от своята социална мисия да е в помощ на пациентите, „ЛИНА” бе първата лаборатория, която въведе месечни профилактични кампании, целящи да насърчат ранното откриване и контрола на най-разпространените заболявания. Лабораторията обръща и специално внимание и на младите кадри. „ЛИНА” мотивира и дава шанс на младите лекари да остават в страната. Тя е акредитирана от Министерството на здравеопазването и е база за специализация на лекари по специалностите: „Клинична лаборатория”, „Микробиология”, „Вирусология” и „Медицинска паразитология”. В момента в нея специализират шестима лекари. Повечето от тях са се завърнали в родния Бургас, именно заради възможността да работят и да се развиват в „ЛИНА”.

 


В категории: Здраве