Опитните лекари могат да разберат за наличието на сериозно заболяване на човек, само като гледат носа му. Човешкото тяло е едно цяло, а ако има някакви проблеми, тогава дори и носът може да ги посочи.
Кръв от носа
Ако периодично се появяват кръвотечения от носа и за вас става обичайно, например, когато ставате рязко или се занимавате с физическа работа да ви тече кръв от носа, това показва повишено кръвно налягане. Кардиолозите казват, че нормата е 120 до 80, а всичко, което е по-високо е опасно.
Учени посочиха зеленчука, който предотвратява рак
Синкав връх
Неестественият цвят показва неизправност на сърцето и белите дробове. Необходимо е да се консултирате с лекар за преглед.
Бял връх
Друга причина да внимавате. Избеленият връх на носа може да е симптом на нарушения в кръвообращението или развитие на стомашна язва.
Тази хранителна добавка може да ви докара рак
Червен, неравен нос
Това е един от признаците на високо кръвно налягане. Това се посочва и от пулса и болката в слепоочията. Във всеки случай трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да ви предпише поддържаща терапия. Ако носът периодично става червен, той говори за хронични заболявания на стомаха./ zdrave.to
 
Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!