PlayStation фенове изляха вълна от гняв срещу Sony вчера вечерта, след като загубиха достъп до PlayStation Network услугата. Това е наистина голям проблем, тъй като ограничава онлайн играта, използването на PlayStation магазина и достъпа до PlayStation Plus заглавията. Сривът е засегнал PS3, PS4 и PS Vita.

Официалният Twitter акаунт за поддръжка на компанията потвърди за трудностите.

„Наясно сме, че част от потребителите изпитват проблем с влизането в PSN. Благодарим ви за търпението докато разследваме.“, казаха те.

Това не е първият проблем с PSN този месец

Предишният проблем се касаеше до това, че конзолите на играчите призоваваха за закупуване на PlayStation Plus абонамент, за да играят онлайн, макар и те вече да имаха такъв. Хората си отдъхнаха, когато проблемът беше решен, но изглежда трудностите за PS тепърва предстояха.

Хората са ядосани

Разбираемо е при срив от такъв мащаб да има много негативни изказвания в пространството, особено от потребителите, които допълнително си заплащат PS+ и не могат да го използват.

Един геймър е ударил конзолата си заради срива.

„Ужас, току що ударих моя PlayStation, защото си мислих, че се е прецакал.“, пише @LeoPlayz14321 в Twitter.

Последва и реакция от Xbox феновете, разбира се с нотка подигравка.

„Тъкмо преминах на PS4 и вече съжалявам, че направих тази промяна. Когато Xbox има подобен проблем, на тях им отнема не повече от час-два да го оправят.“, пише @HRUT_EISN в Twitter.

Засегнати са и потребители в България, което виждаме от публикации в геймърските групи из Фейсбук.

Проблемът към този момент би трябвало да е решен за всички и PSN отново да е достъпен.