Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора и тази година събира елитни състезатели.
 
 
Целта е да се популяризира леката атлетика и да се съхранят традициите на турнирните надпревари в България. Турнирът ще спомогне за разкриването на млади талантливи лекоатлети в условията на състезание с най-добрите, мъже и жени от България и състезатели от чужбина. Задачата на домакините пък е да се създадат условия за постигане на високи спортни резултати, покриване на стандарти и селекция на състезатели за националните отбори.
 
община Стара Загора

 
Състезанието ще се проведе на 15 юни от 17.00 часа на стадион „Берое“ при вход свободен. Заявки за участие са подали лекоатлети от България, Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция дори и от Гибралтар.
 
 
На стадиона под Аязмото атлетите ще мерят сили в тринадесет дисциплини. В дисциплината висок скок за мъже се очаква силно състезание. В сектора излизат Константин Баниотис от Гърция с постижение 234 см, нашата млада надежда Тихомир Иванов с постижение 231 см, Алан Смит от Шотландия с 229 см и Андрей Скабейка от Беларус с 226 см. В скока на дължина участие са потвърдили  елитните ни атлетки Габриела Петрова и Александра Начева.

 
община Стара Загора

Старозагорското участие включва миналогодишния победител Денис Димитров на 100 м гладко бягане, Елеонора Драгиева на скок височина, Деви Аврамова на 3000 м, Марс Славов на копие, Михаил Иванов на скок височина и Стефан Стефанов на 200 и 400 м.
 
Турнирът се организира от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Състезанията ще се предават на живо. Организаторите канят старозагорци да подкрепят състезателите и да станат част от лекоатлетическия празник.