Добрич. За 19-и път ваканционно селище Албена ще бъде домакин на Модна фиеста. Това съобщи Виктория Симеонова от курортния комплекс, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Модната фиеста ще започне днес и ще продължи до 16 юни. Форумът ще бъде открит с представяне на книгата на Орлин Горанов „Да започнем отначало“, в която той повдига завесата на личния и професионалния си живот. Илюстрираната автобиография на обичания естраден и оперен певец е написана в съавторство с Веселина Паскова.
Гости на Модна фиеста - Албена са дизайнери, журналисти, певци, актьори, професионални фризьори и гримьори, както и ученици. „Всички идват, за да покажат какво могат. Дизайнерите усъвършенстват своите колекции, музикалните изпълнители създават клип след клип, фризьорите искат винаги да са иновативни и различни”, посочи организаторът на проявата Мариана Аршева.
Модната фиеста започва с изпълнения на едни от най-известните звезди на поп сцената у нас – Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Ивайло Колев, Йордан Марков, Искрен Пецов и други, които още в първия ден на събитието ще поздравят присъстващите с най-новите си песни, в една от най-добрите сцени за модни дефилета, тази на нощния клуб на хотел ”Фламинго Гранд“. Известни модни къщи и тази година ще се представят с ревюта на бански костюми, аксесоари, спортни и елегантни облекла край басейните и в клубовете в курорта. Ученици от професионална гимназия в София ще покажат умения в специалностите си прическа и грим.
Жулиета НИКОЛОВА